Butikkonsulent, formgiver og musikkmaker

Jeg er fast musikkmaker for Snakkepakken®, språkverktøyet for hjem, barnehage og skole. Vi lager sangregler og musikalske lekefortellinger for bruk i arbeidet med barn og språk. Til daglig drifter jeg Snakkepakkens nettbutikk, tar produktbilder, utformer alt av trykksaker og komponerer musikk til Lena Malinovskys tekster. Mer om Snakkepakken …

Jeg har jobbet over 30 år i Utenriksdepartementet med bl.a. kultur, norgesprofilering og nettbasert internopplæring.

Jeg har laget musikk siden åttitallet, da for diverse band-konstellasjoner. Etter Romerike folkehøgskole i 1989, ble det show-oppsetninger sammen med Ulla Broch, Teodor Janson og Atle Antonsen, som jeg ble kjent med på skolen. På nittitallet var jeg en del av det gryende stand-up- og show-miljøet i Oslo. Da startet arbeidet med Atle Antonsens én-manns-show «Vårherre med bart», hvor jeg komponerte og akkompagnerte.

Etter dette kom en lang periode der jeg arbeidet fast for Utenriksdepartementet, samtidig som jeg komponerte «på kammerset». Jeg opprettholdt musikkvirksomheten og hadde et tett samarbeid med gitarist og sanger Roger Kristiansen. Vi hadde noe trubadurvirksomhet og komponerte litt sammen; vi vant Østlandssendingens øysangkonkurranse med sangen «Gressholmen kro».

Samarbeidet med Atle Antonsen fortsatte da vi bestemte oss for å skrive musikal. Sammen med Romerike-kollega Markus Tønseth satte vi friskt i gang med en musikal om Harald Hårfagre. Etter en stund stoppet prosjektet opp. Atle og jeg fant ut at vi skulle delta i Danmarks Radios musikal-konkurranse «Musical of the Year». Vi jobbet døgnet rundt og klarte ved hjelp av min firesporsopptaker å lydfeste folk som Linn Skåber, Trond Hanssen, Bernhard Arnø, Jon Øigarden m.fl. i mitt eget soverom. Vi vant dessverre ikke.

Inspirert av Tor Åge Bringsværds bøker om norrøn mytologi, startet Atle og jeg prosjektet «Yggdrasil», en musikal om Odins søken etter kunnskap: Er alt forutbestemt? Store deler av musikken og manus ble laget. Atle ble imidlertid stor TV-stjerne og opptatt på annet hold, så nå er dette et prosjekt jeg holder i på egenhånd.

Omkring 2010 fikk jeg fart på komponistvirksomheten igjen. Da startet samarbeidet med min samboer Lena Malinovsky, utvikler av språkverktøyet Snakkepakken®. Hennes bevegelsesfortelling om gutten som hadde vondt trengte musikk. Jeg begynte å komponere, og vipps så hadde vi gitt ut CD og Nordstrand janitsjar urframførte mitt korpsarrangement som teateroppsetning ved deres barnekonsert i 2012. 

Etter dette fortsatte komponering av sangregler tilknyttet Snakkepakken®. I 2018 ga vi ut «Vi tar en trall – med Snakkepakken®». Her fikk vi med sangere som Gunnhild Tvinnereim, Atle Antonsen, Trond Hanssen og Teodor Janson.